Over mij

Wie ben ik?

Ik ben holistisch coach en trainer, mijn specialisaties zijn Integrale Leefstijl en Vitaliteit, het gedachtegoed Positieve Gezondheid en IEMT. Ik ben uitnodigend, empathisch, puur, creatief, enthousiast en positief ingesteld. Vanuit mijn persoonlijke benadering heb ik aandacht voor jouw unieke jij, voor wat je nodig hebt, wat het maakt dat je de dingen doet die je doet, ik heb oog voor je emoties en gedachtes, je visie en je missie. Gezondheid en geluk hebben de integrale aanpak nodig: voeding, beweging en het hele mentale terrein beïnvloeden elkaar en werken samen. Zowel particulieren als (medewerkers van) organisaties ondersteun ik in het verbinden van hoofd, hart en buik. Ben je in balans, dan ben je vitaal.

Waar sta ik voor?

Het is mijn passie en missie om mensen preventief te begeleiden naar hun duurzame verandering, zodat ze gezond en vitaal blijven, en dat ze beter worden (je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden). Je gaat bewuster en gezonder leven. Als je weer lekker in je vel zit en weer op alle dimensies in balans bent, ben je krachtig, energiek en vitaal. Dit geldt voor individuen en ook voor organisaties. Vanuit balans maak je de stap naar pro-activiteit. Dit houdt in dat je de regie (terug) krijgt over je eigen leven zodat je gezonde keuzes kunt maken. Ik vergelijk het leven vaak met een treinreis. Die trein reist en jij bent de machinist van die trein, jij wil aan het stuur van je leven staan. Triple Moon Coaching inspireert je de beste versie van jezelf te zijn.

Waarom holistisch / integraal?

Tussen alles wat het mens-zijn inhoudt, bestaat samenhang en onderlinge invloed Je bent je hoofd, je hart en je lijf, je hebt gedachten en overtuigingen (IQ), emoties en relaties (EQ), je hebt je fysieke lichaam en je ontspanning (FQ), je identiteit en je kwaliteiten (SQ). Ben je in balans op deze 4 dimensies, dan kun je de stap naar pro activiteit (PQ) maken. Dan krijg je de regie (terug) over je eigen leven en sta je in je kracht. Dan zet je de stappen naar je duurzame verandering.

Hoe doe ik dat? 

Als holistisch coach werk ik met de mens als geheel van top tot teen, met de 5 dimensies (de 5 Q’s) en/of met de 6 dimensies van Positieve Gezondheid. Alle dimensie staan in verbinding met elkaar, de ene kan niet zonder de andere. Voor een coachtraject gebruik ik de metafoor van een te bouwen huis. Om een duurzaam huis te bouwen is het van belang dat er een goed fundament ligt. Als deze stevige basis gereed is, worden de verdiepingen gebouwd. Na het plaatsen van de trap kun je alle verdiepingen verbinden en bereiken. Als afronding van dit resultaat wordt het dak geplaatst. Het droomhuis is gerealiseerd. Het fundament van het coachtraject is de fysieke dimensie (FQ): gezonde voeding, gezonde beweging, goed slaappatroon, gezonde ademhaling en voldoende ontspanning. Is dit fundament gelegd en ben je energiek en vitaal, dan kun je gaan bouwen aan de rest, de volgende fases. Deze verschillende fases in het traject zijn de verdiepingen. Tijdens de gesprekken raken en verbinden we alle dimensies, dit is de trap van je huis. Het balkon en de tuin staan voor het contact en verbinding met de directe omgeving. Het dak is jouw gewenste resultaat.

Mijn opleidingen tot coach en trainer:

  • Gecertificeerd implementatiecoach Positieve Gezondheid
  • Gecertificeerd IEMT-advanced coach, aangesloten bij The Association for IEMT practitioners
  • Gecertificeerd Trainer Positieve Gezondheid iPH (Institute for Positive Health te Utrecht)
  • Gediplomeerd post-HBO registeropleiding integraal leefstijl en vitaliteit coach (MARK academy)
  • Gediplomeerd professioneel (leefstijl)trainer (MARK academy)
  • Officieel gecertificeerd trainer Quickscan Organisatie in Balans (TM)
  • Gecertificeerd NLP
  • Gecertificeerd adviseur re-integratie, outplacement en 2de spoor
  • Diverse verdiepende workshops/trainingen in o.a. omgaan met agressie,  mindfullnes, communiceren win-win, de vraag achter de vraag, loslaten (NEI), de kracht van gedachten
  • Aangesloten als professioneel / beroepscoach bij NOBCO