Gezond ontbijt of lunch

Verse ananas met zaden en pitten

Snijd blokjes van een verse ananas. Voeg hierbij lijnzaad, pompoenpitten, hennepzaad, sesamzaad, zonnebloempitten. Smullen maar!

 

 

 

Verse fruitsalade

Deze salade maak je met aardbeien, verse meloen in stukken en verse munt uit je tuin. Je hoeft er niets zoets aan toe te voegen.

 

 

 

Salades 

Hoe eenvoudig is het om een frisse salade te maken! Kies al je ingrediënten vers en puur.
Deze salade is met tomaten, spinazie, rode sla en komkommer. Doe er een flinke scheut olijfolie doorheen en azijn naar keuze! Mmmmmhhhhh.

 

 

 

Salade met tuinkers en rauwe bloemkool: pluk mooie bloemen en blad van de tuinkers, granaatappelpitten van een halve granaatappel, koolrabi in kleine stukjes, witlof fijn gesneden, groene bladsla in kleine stukjes, geraspte bloemkool flinke portie, uitje gesnipperd. Maak een sausje van griekse yoghurt (nog lekkerder en steviger als je deze vooraf laat uitdruppen in een theedoek) en voeg hier kurkuma, komijnzaad, dille, korianderzaad aan toe en goed roeren. Mix je salade met de saus en decoreer de tuinkers er op.

Kies voor verse pure producten, want al voorgesneden, verpakte groente komt uit de fabriek. De fabrikant vertelt helaas niet precies wat nog meer is toegevoegd…