Limburg Positief Gezond

Vanuit mijn passie om mensen gezond en lekker in hun vel te houden ben ik ook actief als ambassadeur van Limburg Positief Gezond. Tevens ben ik gecertificeerd Institute for Positive Health (IPH) Trainer Positieve GezondheidAls IPH gecertificeerd trainer geef ik de face-to-face training Werken met Positieve Gezondheid, dit zijn interactieve en inspirerende werksessies waarin het samen kennis en ervaringen delen centraal staan. Het gaat om de essentie van Positieve Gezondheid (PG). Na afronding van deze werksessies heb je als deelnemer de basis om zelf te gaan werken met PG binnen je organisatie, bedrijf, wijk, je werk. Je ontvangt na succesvolle deelname het IPH certificaat van de basismodule. Je kunt ook kiezen voor de Turbo-module “Werken met Positieve Gezondheid”. In de helft van de tijd en minder dan de helft van de prijs ervaar je hetzelfde resultaat, ook dit wordt afgesloten met een certificaat van de basismodule.

Limburg Positief Gezond was vooralsnog bedoeld voor alle Limburgers. Inmiddels rolt het gedachtegoed Posititieve Gezondheid zich uit over heel Nederland en al een stuk in België. Het is voor zowel zij die actief en gezond leven, als ook de mensen met een beperking, ziekte of met een zekere afstand tot de actieve maatschappij. Iedereen kan hier inspiratie opdoen.

Om het gedachtegoed stevig uit te rollen binnen de provincie Limburg biedt Fontys Pro Health vanaf nu naast de face-to-face training Werken met Positieve Gezondheid ook een blended variant aan. Deze training is voor iedereen die meer wil weten over het werken met Positieve Gezondheid en hier in de praktijk mee aan de slag wil gaan. In de training doe je als cursist ervaring op in het werken met het concept Positieve Gezondheid en ontwikkel je een eigen stijl om Positieve Gezondheid een plek te geven in de dagelijkse praktijk. De nieuwe blended training Positieve Gezondheid bestaat uit een e-learning in combinatie met live twee halve dagen reflectiebijeenkomsten. Aan de e-learning is een platform gekoppeld waar je andere cursisten virtueel kunt treffen en ervaringen kunt delen. In de reflectiebijeenkomsten ga je met elkaar de diepte in over het gedachtegoed en de toepassing ervan. Ik ben bij Fontys Pro Health aangesloten als Implementatie Coach, dit houdt in dat ik bij jouw groep de reflectiebijeenkomsten kan komen verzorgen.

Positieve Gezondheid biedt een nieuw perspectief op het concept gezondheid. Het zal op de eerste plaats een zekere herkenning oproepen. En dan zul je geleidelijk je eigen toepassingen van Positieve Gezondheid vinden.

Doe nu de          zelf-test          die jouw persoonlijke mate van Positieve Gezondheid zichtbaar maakt. De test stelt je hele toegankelijke vragen. Je gegeven antwoorden worden voor jou in een overzichtelijk diagram, in het spinnenweb, gezet.

Met deze test kun je de factoren die je gezondheid beinvloeden in begrijpelijke verhoudingen gaan zien, En als je daarna de keuze maakt om je gezondheid te verbeteren, begint dat misschien met het loslaten van je dagelijkse routine.
Als het hier ondersteuning, professionele begeleiding bij wenst, neem dan gerust contact met mij op!

Positieve Gezondheid claimt niet voor iedereen onmiddellijk inspiratie te bieden. Integendeel, het concept werkt alleen voor mensen die dit echt willen. Het gaat namelijk niet om moeten, je kunt het evenmin iemand opleggen. Er is ook geen volledig uitgewerkt protocol. Het kost misschien wel even wat tijd, om deze kijk op gezondheid eigen te maken. Het verbreden van je visie op de eigen gezondheid sterkt het besef dat er veel meer factoren zijn dan alleen maar ‘ziekte’ die jouw gezondheid bepalen. Zelfs met de diagnose van een ziekte, is er altijd nog een heel groot gebied waarin je gezond bent.

Limburg Positief Gezond is van en voor alle Limburgers.

En jij? Wat ga jij doen voor je Positieve Gezondheid?

Wil je deelnemen aan een Workshop of aan de Werksessies Positieve Gezondheid?

Wil je maatwerk Werksessies voor jouw organisatie?

Neem gerust vrijblijvend contact met me op!